Ostali sportovi

ŠAMPION OLIMPIJSKIH IGARA U TENISU NE IDE U PARIZ?!

Autor Milutin Vujičić

Aleksander Zverev ima problema sa koljenom i gotovo je izvjesno da će morati da se povuče sa Olimpijskih igara u Parizu.

Izvor: Ben STANSALL / AFP / Profimedia

Njemački teniser Aleksander Zverev eliminisan je u osmini finala Vimbldona protiv Tejlora Frica, iako je vodio 2:0 u setovima. Još jednom smo vidjeli da se Zverev "ugasio" kada je bilo najvažnije, međutim prema informacijama iz Njemačke nije u pitanju psiha, nego povreda koju je zadobio protiv Kamerona Norija.

Pao je na travu i uhvatio se za koljeno, ali je nastavio da igra i dobio je Britanca, potom je proveo mnogo vremena na terenu i protiv Frica, ali sada stižu informacije da je pogriješio - i da je morao da odmori. Zbog odluke da igra, Zverev bi sada mogao na pauzu i najveći problem za njega je što bi to moglo da znači da će propustiti Olimpijske igre koje se održavaju od 27. jula. Ne zaboravimo, Zverev je aktuelni šampion iz Tokija i htio je novu medalju za svoju zemlju...

"Saša je ponovo išao kod doktora. Izvadili su mu 40 mililitara tečnosti iz kolena. Nažalost, postoji sumnja da je nešto mnogo gore u pitanju od onoga što smo mislili u prvi mah... Ide ponovo kod doktora u Monaku, pa ćemo znati tada više. Možda je kost samo otekla, a možda je čak i prelom u pitanju... Ako je tako, Olimpijske igre su pod znakom pitanja", poručio je Miša, njegov brat.

Podsjetimo, Zverev je u Tokiju pobijedio baš Novaka Đokovića u polufinalu i potom je uspio da dođe do zlatne medalje savladavši Karena Hačanova. Ove sezone igra promjenljivo pošto je osvojio Rim i igrao finale Rolan Garosa, ali se isto tako dešavalo - kao i mnogo puta do sada u njegovoj karijeri - da ima padove u formi. Takođe, problematično za njega je i što sad redovno već gubi neizvjesne mečeve.

Nakon poraza od Frica, sa kojim je imao i razgovor na mreži, ušao je i u sukob sa njegovom djevojkom Morgan koja ga je na Instagramu prozvala, a potom je obrisala sve objave i objasnila da su je pogrešno razumjeli.