Ostali sportovi

BROJ JEDAN ISPAO SA VIMBLDONA: Rus ga savladao nakon pet setova, kraj već u četvrtfinalu!

Danil Medvedev pobijedio je Janika Sinera u četvrtfinalu Vimbldona.

Izvor: Eurosport 1/printscreen

Janik Siner ispao je sa Vimbldona već u četvrtfinalu! Danil Medvedev pobijedio je prvog tenisera svijeta na Centralnom terenu - 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 2:6, 6:3. Poslije četiri sata velike borbe, preokreta i svega viđenog Rus je taj koji prolazi u polufinale trećeg grend slema sezone.

Imao je Italijan zdravstven probleme, tražio je i ljekarsku pomoć usred meča, ali je poslije svega toga četvrti set dobio prilično rutinski i izgledalo je kao da je kriza prošla i da će da završi posao u odlučujućem setu. Tako nije mislio Danil koji je napravio brejk u četvrtom gemu i sačuvao vođstvo do kraja.

Biće ovo drugo uzastopno polufinale Vimbldona za Rusa koji je prošle godine rutinski izgubio od Karlosa Alkaraza (6:3, 6:3, 6:3). Možda će imati priliku da mu se osveti pošto u drugom četvrtfinalu Španac igra protiv Tomija Pola (Amerika) i tamo je trenutno 1:1 u setovima.

Neće ovaj poraz uticati na prvo mjesto, Janik će ostati na čelu ATP liste, ali bi Đoković u slučaju da osvoji titulu mogao da mu se približi i da mu zaprijeti u narednom periodu. Ali, da ne trčimo pred rudu, Novaka čeka meč sa Aleksom de Minorom u četvrtfinalu.