Ostali sportovi

ATLETIČAR DARKO PEŠIĆ IDE NA OLIMPIJSKE IGRE

Autor Balša Janković

Olimpijske igre u Parizu održavaju se ovog ljeta od 26. jula do 11. avgusta.

Izvor: COK

Atletičar Darko Pešić ide na Olimpijske igre, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Olimpijske igre u Parizu održavaju se ovog ljeta od 26. jula do 11. avgusta.

Kako se navodi, naš desetobojac, koji ima 31 godinu, dobio je specijalnu pozivnicu Tripartitne komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta, na osnovu prijave Crnogorskog olimpijskog komiteta i Atletskog saveza Crne Gore.

Na 33. Ljetnjim olimpijskim igrama nadmetaće se u sprintu na 100 metara.

Pešić je crnogorski rekorder u više atletskih disciplina, između ostalog i na 110 metara sa preponama.

"Od srca ti čestitam na dobijenoj mogućnosti da predstavljaš crnogorsku atletiku na Olimpijskim igrama u Parizu. Tvoja posvećenost sportu zaslužuje priznanje, a specijalna pozivnica je dokaz tvoje predanosti. Ponosni smo na tebe i vjerujemo da ćeš dostojno braniti boje Crne Gore", kaže se u čestitku Pešiću predsjednika COK-a Dušan Simonović.

"Tvoj sportski put nije bio lak, ali si uvijek bio istrajan, pokazujući pravi sportski duh. Stoga ovaj tvoj uspjeh zaslužuje veliko poštovanje, jer tvoj trud i rad su svjetionik svim mladim sportistima. Srećno, Darko! Mi smo uz tebe na svakom koraku ovog važnog puta i bićemo podrška u svim izazovima koji te očekuju", rekao je Simonović.

Pešić se tako crnogorskom olimpijskom timu, u kojem su već muška vaterpolo reprezentacija, bokserka Bojana Gojković, jedriličar Milivoj Dukić, teniserka Danka Kovinić i mladi plivači Jovana Kuljača i Miloš Milenković.