Ostali sportovi

MLADI VATERPOLISTI IZGUBILI OD ITALIJE, igraće za bronzu protiv Mađarske

Autor Vasilisa Grgurevic

Naša selekcija je poražena od Italije nakon peteraca 14:13, iako je u drugoj četvrtini imala i tri gola prednosti (6:3).

Izvor: MN Press

U16 vaterpolo reprezentacija Crne Gore je u četvrtfinalu na spektakularan način i uz mnogo sreće savladala Grčku na peterce (nakon što je poslije tri četvrtine gubila 11:6), a večeras je poklekla na sličan način u borbi za plasman u finale Svjetskog prvenstva.

Bilo je kasnije i 7:5 za tim Nenada Vukanića, a "azuri" su pogodak koji im je dao šansu da na penale dođu do finala postigli devet sekundi prije kraja kada se upisao Paskvale Porcio.

Prije toga je, na minut i po do kraja, mrežu za 8:7 zatresao Pavle Dabić.

U petercima je presudio jedan detalj - promašaj 14-godišnjeg Andreja Durutovića u šestoj seriji (pogodio je u prvoj), potom je Federiko Fumo osigurao Italijanima trijumf.

Dabić je u regularnom dijelu bio trostruki strijelac, Stefan Vraneš je postigao dva pogotka, a po jedan Stefan Kruta, Petar Brnović i Danilo Roganović.

Durutović, Roganović, Vraneš, Luka Todorović i Kruta su bili strijelci u penal ruletu.

Crna Gora će se za bronzu (ponedjeljak od 18 sati) boriti sa Mađarskom koja je lako pala u polufinalu protiv Španije - 14:6.