Ostali sportovi

SLAVILA MEDALJU, A ONDA VIDJELA ČUDO! Prešla 20 KM, na posljednjem metru izgubila sve! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Španska atletičarka ostala bez odličja jer se previše opustila na ulasku u cilj.

Izvor: X/EuroAthletics/printscreen

Atletsko Evropsko prvenstvo u Italiji već prvog dana donijelo je velika uzbuđenja - vidjeli smo plasmane srpskih takmičara u finalu, ali i jednu scenu koja se ne događa često. Na takmičenju u brzom hodanju Ukrajinka Ljudmila Oljanovska "ukrala" je medalju svojoj protivnici u poslejdnjem metru i to samo zato što je Laura Garsija-Karo iz Španije prerano počela da slavi.

Nakon brzog hoda koji je trajao 20 kilometara, Laura se opustila i ogrnuta španskom zastavom rješila je da proslavi osvajanje bronzane medalje. Nije ni primjetila da joj je Ljudmila odmah iza leđa i da će ubrzanim korakom uspjeti da je prestigne na samo metar do cilja, u posljednjem trenutku!

Šok na licu takmičarke iz Španije bio je primetan tokom nekoliko sekundi, dok je bespomoćno gledala kako Ukrajinka odlazi u cilj i osvaja medalju, iako je to odličje veoma lako moglo da završi oko njenog vrata. Samo da je bila malo ozbiljnija, posvećenija i koncentrisanija na trku. Pogledajte kako je to izgledalo:

Inače, ovu trku obilježile su i dvije domaće takmičarke koje su zauzele prvo i drugo mjesto. Na Evropskom prvenstvu u Rimu do zlatne medalje u disciplini brzo hodanje na 20 kilometara stigla je Antonela Palmisano, dok je srebro osvojila Valentina Trapleti. Bronza je, kao što smo već rekli, pripala Ljudmili Oljanovskoj.