Ostali sportovi

PRED POLUFINALE ROLAN GAROSA DOBIO POZIV OD SUDA: Bivša djevojka ga tužila za nasilje, sad je sve gotovo!

Autor Nikola Lalović

Aleks Zverev dobio je vijesti od suda pred svoj meč.

Izvor: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Samo nekoliko sati pred duel polufinala Rolan Garosa protiv Kaspera Ruda Aleks Zverev je iz Njemačke dobio vijesti da se njegova bivša djevojka nagodila i da će povući optužbe za nasilje iz maja 2020. godine. Tokom cijelog turnira novinari su potezali ovo pitanje pa je čak zbog toga reagovao Endi Marej, a sada je slučaj zatvoren. 

"Dojče vele" je prvi javio da se Olga Šaripova nagodila i da sada Zverev neće morati na sud, kako je ranije planirano. U petak ujutru je otkriveno da je došlo do nagodbe, ali nikakvi detalji dogovora pravnog tima poznatog tenisera i Šaripove nisu otkriveni.

Ovaj slučaj je isplivao u oktobru 2020. godine, a sve vrijeme je Zverev isticao da to "jednostavno nije tačno". Šaripova je svoju priču ispričala američkom novinaru Benu Rotenbergu, poznatom po redovnim napadima na Novaka Đokovića u dva intervjua u novembru 2020. i avgustu 2021. godine. 

Ona tvrdi da ju je Zverev udarao u lice, da ju je adavio jastukom i gurao uz zid. ATP je takođe otvorio istragu protiv njemačkog tenisera, a posle 15 mjeseci su je zatvorili u januaru 2023. i istakli da Zverev nije kriv. U međuvremenu se javila još jedna bivša djevojka Saše Zvereva, Brenda Patea, i optužila ga za nasilje. Ovo je Brenda Patea: 

Tada je on morao da plati kaznu od 450.000 eura, a Patea je tvrdila da je u maju 2020. Zverev gušio i udarao. Opet se izjasnio da je nevin, a sve vrijeme je isticao da vjeruje pravosuđu. Sada čeka jul kada je zakazano saslušanje vezano za ovaj slučaj. Do tada čeka 17:30 i meč sa Kasperom Rudom.