Boks

TAJSON NE MOŽE U RING SA 30 GODINA MLAĐIM POLOM! Boks spektakl uživo odložen, ovo je razlog

Evo zašto je odložen boks meč između Majka Tajsona i Džejka Pola!

Izvor: PHOTOlink / Everett / Profimedia

Dugo najavljivana borba između Majka Tajsona i Džejka Pola, koja je trebalo i uživo da bude prenošena na Netfliksu, odložena je. Prvobitno je najavljeno da će Tajson i Pol odmjeriti snage 20. jula, ali sada je taj boks meč odložen a novi datum još uvijek nije poznat.

Zašto je odložena borba između Majka Tajsona (57) i Džejka Pola (27)? Razlog je Tajsonovo zdravstveno stanje, pošto ima čir u gastrointestinalnom traktu. Mnogi su se zapitali kako "već zna" da će imati problem i u julu, ali je jedan doktor objasnio - Tajson zato ne smije da trenira, jer bi doveo zdravlje u pitanje.

"Ne možete da nastavite da trenirate, ako imate čir. To je zdravstveni problem koji zahtjeva poštovanje", rekao je dr Lorens Kosinski, gastronterolog iz Čikaga.

Nije poznato na kom dijelu gastrointestinalnog trakta Tajson ima čir, odnosno bolnu ranicu koja može da se pojavi na sluzokoži želuca, tankom crijevu ili jednjaku.

"Netretirani čir može da izazove veću štetu u stomaku, ponekad da eskalira i u cijeli 'zid' zahvaćenog tkiva, kada takvo stanje nazivamo perforacijom. Takva komplikacija zahtjeva i hitnu operaciju", objasnio je dr Rama Behara, gastroenterolog iz Teksasa.

Tajsonu je, prema pisanju američkih medija, potrebno četiri do šest nedjelja predaha bez treninga. U suprotnom, rizikuje ozbiljnu komplikaciju situacije sa čirom. Novi datum borbe trebalo bi da bude saopšten 7. juna.