Ostali sportovi

HTJELI SU DA KAŽE SVOJE IME, A NOVAK REKAO - RAFAEL NADAL: Zbog ovoga je najveći, pokazao kakav je šmeker!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković nije htio da pominje sebe, iako je prvi nosilac.

Izvor: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Novak Đoković je uspio da se vrati sa ivice i da savlada Talona Grikspora 7:5, 6:1 u četvrfinalu turnira u Ženevi, a prije polufinalnog meča sa Tomašom Mahačom pričao je o predstojećem Rolan Garosu. Srbin će dočekati ovaj turnira kao prvi nosilac, ali ne smatra sebe za favorita.

Najbolji teniser na svijetu počeće takmičenje u ponedeljak ili utorak protiv Pjera Uga Erbera iz Francuske, a zatim ga čekaju Roberto Karbaljes Baena ili Konstantin Lestijen. Sa svojim starim rivalom Rafaelom Nadalom može da se sastane tek u polufinalu, a iako Španac prvi meč igra sa Aleksom Zverevom vjeruje Đoković u njega.

"Imate Kaspera Ruda, Aleksa Zvereva, Andreja Rubljova, Stefanosa Cicipasa... Ali kada pričate o Rolan Garosu Rafael Nadal je uvijek najveći favorit za mene. Posle svega što je uradio u Parizu to je normalno. Morate ga staviti kao prvog favorita", rekao je veliki Novak Đoković. 

Takmičenje u Parizu počinje u nedelju, što se tiče glavnog žrijeba. Prije toga bi Novak mogao da odigra polufinale i finale Ženeve, a tek u petak će se završiti kvalifikacije.