Ostali sportovi

JANIK SINER PLANIRA DA "SKINE" ĐOKOVIĆA SA TRONA NAKON ROLAN GAROSA!

Autor Nebojša Šatara

Janik Siner planira da se spremi za Rolan Garos sparingujući sa bivšim finalistom grend slema.

Izvor: Felice Calabrò / PA Images / Profimedia

Janik Siner cilja da poslije Rolan Garosa postane prvi teniser svijeta i prvi Italijan na čelnom mjestu ATP liste, ali da bi se to desilo moraće da zaigra u Parizu. Bilo je mnogo neizvjesnosti oko toga, Siner nije igrao otkad je predao četvrtfinale turnira u Monte Karlu Feliksu Ože Aljasimu, ali sada se pojavio u Parizu.

Snimljen je kako dolazi na kompleks Rolan Garosa, a sada je u italijanskim medijima procurio i njegov raspored. Planira drugi reket svijeta da trenira od 12:30 do 14:00 časova po lokalnom vremenu, a poznato je i da će sa njim tada na terenu "sparingovati" nekadašnji četvrti reket svijeta i bivši finalista US Opena Kei Nišikori. 

Japanac je trenutno daleko od nekadašnje forme i sa 34 godine je 356. na ATP listi, a osim njega će na terenu "Filip Šatrije" biti još dva tenisera koja će pomagati Janiku Sineru da se spremi. Za to vrijeme Novak Đoković koji će u Parizu braniti titulu i svoje prvo mjesto će igrati meč drugog kola turnira u Ženevi sa Janikom Hanfmanom iz Njemačke.

Janika Sinera muči povreda kuka, prošao je mnogo terapija od svog odustajanja od turnira u Monte Karlu, a navodno je i prije dolaska u Pariz uspio da se vrati treninzima i da pomalo osjeti šljaku. Nekoliko dana će trenirati u Parizu, zatim će ispratiti žrijeb koji je na programu u četvrtak, a zatim će od 26. maja krenuti takmičenje.