Ostali sportovi

MEDVEDEV ISPAO! Rim dobija novog šampiona - Rus osvojio samo pet gemova!

Autor Dragan Šutvić

Danil Medvedev ispao je sa turnira u Rimu i sada su Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev glavni favoriti za titulu.

Izvor: Isabella BONOTTO / AFP / Profimedia

Rim dobija novog šampiona, Danil Medvedev ispao je u osmini finala. Pobijedio ga je Tomi Pol (Amerika) i to prilično ubjedljivo - 6:1, 6:4. Branilac titule tako je već završio takmičenje, bio je ovo duel dvojice igrača koji ne vole šljaku, Rus je javno pričao koliko ne podnosi zemljanu poruku, dok ni američki teniser nije preveliki ljubimac toga.

Takmičenje su ranije završili Novak Đoković i Rafael Nadal, Janik Siner i Karlos Alkaraz su se povukli zbog povreda, što znači da su sada glavni favoriti za trofej Stefanos Cicipas (Grčka) i Aleksander Zverev (Njemačka). Poraz Rusa vjerovatno je najviše zabolio Hamada Međedovića. Srpski teniser je u ponedjeljak uveče imao Medvedeva "na konopcima" i izgubio je poslije skoro tri sata igre (6:7, 6:2, 5:7)...

Što se tiče parova četvrtfinala igraće Alehandro Tabilo, koji je izbacio Novaka i Žiženg Žang, Aleksander Zverev protiv Tejlora Frica i pobednici tih mečeva igraće u polufinalu. U donjem dijelu žrijeba Stefanos Cicipas igra sa Nikolasom Žarijem, a Tomi Pol sa Hubertom Hurkačem.