Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ ODMAH IZLAZI NA TEREN! Novak u javnosti dan nakon incidenta u Rimu!

Autor Dušan Ninković

Organizatori turnira u Rimu potvrdili da će novak Đoković trenirati u subotu popodne.

Izvor: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

Novak Đoković je prošao u treće kolo turnira u Rimu pobedom nad francuskim igračem Korentanom Muteom, ali je taj trijumf ostao u sijenci dešavanja na kraju meča. Srpski teniser je dijelio autograme na putu ka svlačionici, prije nego što je jednom navijaču iz ranca ispala flašica koja je Đokovića pogodila u glavu. Novak je pao na zemlju, kasnije mu je ukazana medicinska pomoć, a tek poslije ponoći je javio da se dobro osjeća. I odmah će na teren!

Kako su saopštili iz Rima, Novak Đoković neće propustiti današnji trening! Iako je nakon meča morao do ljekara, Novak ima dovoljno snage da se u subotu popodne nađe na terenu i počne pripreme za meč protiv Alehandra Tabila iz Čilea. Njihov susret na programu je u nedjelju i tek ćemo saznati tačnu satnicu, ali je jasno da Novak samo u subotu može da trenira za taj okršaj.

Đokoviću je dodjeljen termin u 13:00 i na raspolaganju će imati sat i po vremena. Očekuje se da najbolji tensier svih vremena veći deo treninga provede u radu sa Nenadom Zimonjićem, ali nije isključeno ni da se zajedno sa njim na šljaci pojavi sparing partner koji će "glumiti" Čileanca koji mu je naredni rival.

Podsjećamo da je masters turnir u Rimu poslednja provera Novaka Đokovića pred Rolan Garos, na kojem će kao prvi favorit pokušati da stigne do 25. grend slem titule. Veoma je važno i što će se na istim terenima u Parizu ove godine igrati Olimpijske igre, na kojima Novak Đoković želi da osvoji zlatnu medalju - jednu od retkih velikih nagrada koje mu fale u karijeri.