Ostali sportovi

POVLAČIM SE POSLE MADRIDA!

Autor Milutin Vujičić

Rafael Nadal je priznao da će mu predstojeći masters u Madridu biti i poslednji koji igra u prijestonici svoje zemlje. Jednostavno, ne može više.

Izvor: Thomas COEX / AFP / Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal poručio je da mu je ova sezona najvjerovatnije i poslednja u karijeri, ali nije želio da daje nikakve zvanične najave nadajući se da će ipak njegovo zdravstveno stanje biti bolje i da će i nakon 2024. godine moći da igra tenis. Ali, realnost je potpuno drugačija - Nadal jedva da je "osjetio" teren od Vimbldona 2022. godine...

Morao je da se povuče sa mastersa u Monte Karlu, potom je brzo eliminisan u Barseloni, dok je sada na "hiljadarki" u Madridu najavio da mu je ovo definitivno poslednja godina na ATP turu: "Nisam siguran da ću biti 100% spreman, ali ovaj turnir mi znači previše i želim da odigram svoj poslednji masters u Madridu. Ovo je posebno mjesto i poseban teren za mene", rekao je Nadal pred start takmičenja.

Inače, Nadal će na početku igrati protiv Darvina Blanka, američkog tenisera koji ima samo 16 godina. Kolika je razlika među njima dvojicom najbolje govori što je Nadal svoj prvi masters u Madridu igrao i pre Blankovog rođenja, a do sada je pet puta u karijeri osvajao titulu u prestonici Španije. 

Naravno, Nadalu nije prioritet da osvoji Madrid, nego da dostigne optimalan nivo fizičke spreme koji će mu omogućiti da igra na Rolan Garosu gde "juri" 15. grend slem, odnosno na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje se takođe igra na šljaci.