Pravda

GUŠIO DJEVOJKU, ONESVIJESTIO JE I ZBOG TOGA IDE U ZATVOR: Gotova je NFL karijera, Viler će sedam godina iza rešetaka!

Autor Nikola Lalović

Čed Viler može da se oprosti sa sportom, mora u zatvor jer je odgovoran za napad i nanošenje povreda svojoj tadašnjoj djevojci.

Izvor: Eric Canha/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekadašnji poznati NFL igrač Čed Viler moraće iza rešetaka i to na sedam godina! On je osuđen zbog napada na djevojku iz novembra 2021. godine. Ovaj 30-godišnak koji je nastupao kao ofanzivni ekl za Njujork Džajantse i Sijetl Sihokse od 2020. godine je bez ugovora, a ovo je definitivan kraj karijere. Osim zatvorske kazne on je dobio i zabranu prilaska žrtvi i moraće da joj odmah plati odštetu.

Devojka koja se zove Alija Tejlor je posvjedočila da ju je Viler "skoro ubio", a on je sad osuđen za nasilje u porodici i nasilni napad. Sve je počelo kada je ona odbila da mu se pokloni, nakon čega je Viler počeo da je davi na krevetu dok se nije onesvijestila. Zadobila je povrede i potres mozga, a kao posljedica ovog napada ostala joj je metalna šipka u ramenu. 

"Sutra Čeda šalju u zatvor! Cijenim sve koji su me podržavali i pomogli da se ovo desi. Bio je ovo dug put, ali konačno je došlo do pravde", navela je Alija Tejlor na tviteru. Na kraju je Čed Viler karijeru završio poslije tri profesionalne sezone u kojima je uspio da upiše 32 utakmice i 19 puta je bio starter.