Ostali sportovi

CRNOGORSKE RUKOMETAŠICE SAVLADALE SRBIIJU U ZRENJANINU

Autor Milica Mrvaljević

Rukometašice Crne Gore savladale Srbiju 31:30 u Zrenjaninu.

Izvor: RSCG

Malo prije kraja, smo 54 sekunde kada su imale pravo na samo još jedan pas, rukometašice Crne Gore su osmislile fenomenalnu akciju i dale gol za pobjedu nad Srbijom (31:30) u Zrenjaninu.

Pravio se blok, svi su očekivali pas za šut Jelene Despotović, ali je Tatjana Brnović „podvalila” loptu Itani Grbić, koja je izbila sama pred Jovanu Risović i rutinski ju je savladala.

Domaće su pokušale da izbore remi, ali je Jovana Jovović izgubila loptu.

Niko, ipak, nije mogao da zamjeri ništa fenomenalnoj pivotkinji, koja je bila nerješiva enigma za Srpkinje u napadu, a pogotovo u odbrani, jer je u tandemu sa Jelenom Despotović držala sredinu i bila najzaslužnija što je Crna Gora imala čak šest šuteva više (24 naspram 18).

Srbija: RISOVIĆ (pet odbrana i sedmerac), Kubina, RADOSAVLJEVIĆ 5, Veličković 2, Majkić, VUKAJLOVIĆ, Mandić, Nuković, JANJUŠEVIĆ 8 (2), Vasić, JOVOVIĆ 7, Stamenić 5 (4), Bojičić 1, RADEVIĆ 2, Simić, PETROVIĆ.

Crna Gora: RAJČIĆ (dvije odbrane i sedmerac), Atingre (tri odbrane), MARSENIĆ 5, PLETIKOSIĆ 9 (4), Godeč 1, MUGOŠA 3 (1), Agović, Nada Ćorović, Ujkić, Ivanović, BRNOVIĆ 4, Klikovac, DESPOTOVIĆ 4, Pavićević, Kepić, GRBIĆ 5.