Počivaj u miru

DOŠLA DA PROSLAVI TITULU, PA TRAGIČNO NASTRADALA U PUCNJAVI: Stotine navijača ispratilo žrtvu masakra nakon Superbola!

Autor Nikola Lalović

Žrtva pucnjave na pobjedničkoj paradi Kanzas Siti Čifsa je sahranjena.

Izvor: Tammy Ljungblad / Zuma Press / Profimedia

Stotine ožalošćenih pojavilo se na misi pred sahranu Lise Lopez Galvan, jedne od žrtava ubistava koja su se desila na samom kraju pobjedničke parade povodom osvajanja Superbola u Kanzas sitiju. Kanzas siti Čifsi su posle preokreta i produžetka savladali San Francisko u Superbolu, a veliko slavlje pretvorilo se u veliku tragediju. 

Dva napadača pucala su na kraju pobjedničke parade, ranjeno je deset ljudi, a Lisa Lopez Galvan je podlegla povredama. Jednog napadača je savladala policija, drugog sami navijači, a sada je nesrećna Lisa Lopez Galvan sahranjena. 

Poginula je 14. februara, a tokom mise koja je trajala 90 minuta brojni okupljeni i ožalošćeni su slušali o njenom životu. Brojni navijači u dresovima Kanzas Sitija su ispratili Lisu koja je inače bila poznati di-džej. Ona je na paradi bila sa sinom i mužem, a procjenjuje se da je tu bilo oko 1.000.000 ljudi. 

Tejloir Svift, jedna od najpoznatijih pop zvijezda u Americi i djevojka Revisa Kelsija, donirala je 100.000 dolara porodici Lopez Galvan, a spekuliše se da je Lisa sahranjena u dresu Herisona Batkera. "Dok porodica tuguje i bori se sa bezbrojnim ranama ja ću nastaviti da se molim za spas Lisine duše", napisao je u zvaničnoj izjavi Batker.