Oštro

HTJELI DA LINČUJU SUDIJU, REAGOVALA I POLICIJA: POSLIJE HAPŠENJA STIGLE I SUSPENZIJE, NIŠTA OD OLIMPIJSKIH IGARA!

Autor Nikola Lalović

Biće pravo čudo ako Bahrein ode na Olimpijske igre poslije svega što se dešavalo na Azijskom kupu i suspenzija koje su sada izrečene.

Izvor: X/M7md/Screenshot

Konačno smo dobili epilog velikog skandala koji se desio na polufinalu prvenstva Azije u rukometu. Japan je u tom meču savladao Bahrein 20:17, a na kraju meča su rukometaši poražene ekipe napali sudiju. Radnici obezbjeđenja i članovi stručnog štaba Bahreina jedva su smirili rukometaše, a na kraju je čak pet reprezentativaca Bahreina uhapšeno!

Sada je sam Rukometni savez Bahreina dobio zabranu da bude domaćin bilo kog takmičenja na dvije godine, a od igrača je najgore prošao legendarni Husain Al-Sajad. Srednji bek koji je već godinama lider ovog tima sada je suspendovan na 12 mjeseci i pitanje je da li će se vraćati u nacionalni tim. 

Lijevi bek Ali Merza će morati da pauzira devet mjeseci, Mohamed Habib i Mohamed Merza po tri mjesca, a Mohamed Husain dva mjeseca. Pogledajte kako je izgledao haos na terenu kada su rukometaši Bahreina napali sudiju: 

I pored cijelog haosa Bahrein je sa Azijskog kupa donio bronzu, pošto su u meču za treće mjesto bili bolji savladali Kuvajt sa 26:17. Ipak, sada su im šanse za odlazak na Olimpijske igre praktično ravne nuli. Bez kapitena, najboljeg igrača i ukupno pet reprezentativaca oni će u kvalifikacionoj grupi sa Španijom, Slovenijom i Brazilom biti autsajderi. Potrebno je da uđu među prva dva tima, ali to je sada teško zamisliti.