Ostali sportovi

DANILOVGRAD DOČEKAO SVOJE KARATE ŠAMPIONE

Autor Balša Janković

Danilovgrad je juče s ponosom dočekao svoje karate šampione.

Izvor: KK Iskra

U prostorijama Omladinskog centra na Rsojevicima, okupili su se brojni građani Danilovgrada kako bi uveličali istorijski rezultat ovih izvanrednih sportista – koji su osvajanjem 3 medalje na Evropskom prvenstvu u karateu izdigli Crnu Goru na karate mapu Evrope.

Predsjednik kluba, Vuk Žarić, istakao je da tri medalje osvojene na Evropskom prvenstvu u karateu predstavljaju ne samo sportski uspjeh, već i testament predanosti, upornosti i talenta naših karatista. Oni su svakim udarcem i tehnikom pokazali svoje vještine, ali i posvećenost ovom sportu i našoj zemlji.

Ovo postignuće nije samo njihovo; to je rezultat godina rada, odricanja i podrške njihovih porodica, trenera, prijatelja i svih nas koji smo bili uz njih tokom ovog njihovog puta. Zahvaljujući njihovom trudu i posvećenosti, naša zemlja je ponosna nositeljica ovih medalja, simbola izvanrednosti i sportskog duha – zaključio je Žarić.

Trener Nenad Vojinović, u svom obraćanju, istakao je sa kakvim su se problemima susretali tokom trenažnog procesa i kako su uspijevali da obezbijede sparing partnere. Takođe je podijelio podatke koji su razlog za ponos cijele nacije, naglasivši da je na Evropskom prvenstvu nastupilo 49 reprezentacija sa 1150 takmičara, te da je rezultat koji je postigla Iskra bolji od 36 reprezentacija.

Uz podršku prijatelja iz KK "Omladinca", podigli su Crnu Goru na 6. mjesto u generalnom plasmanu, što je rezultat koji nadmašuje očekivanja s obzirom na populaciju i resurse drugih zemalja i graniči se nemogućim.

Svečanosti je prisustvovao i Predsjednik Opštine, Aleksandar Grgurović, koji je s ponosom čestitao nevjerovatne rezultate. Istakao je da su predan rad, trud i posvećenost ovakvih sportista pretočeni u sjajne rezultate koji su ponos čitavog grada, te je najavio veću, bolju i srdačniju podršku Opštine Karate klubu "Iskra".

Karate klub "Iskra" već dugi niz godina bilježi izvanredne rezultate na svjetskim arenama. Njihove vitrine krase 9 medalja sa Svjetskih liga za mlade, preko 30 sa Balkanskih prvenstava. Njihov uspjeh nije samo njihov, već i naš, jer svaki put kad se naša zastava podigne na pobjedničkom postolju, kad se čuje himna Crne Gore, to je pobjeda Danilovgrada i cijele Crne Gore.

Možda ce vas zanimati