Ostali sportovi

POTPISAN UGOVOR O SARADNJI SA MAĐARSKIM SOMBOTHELJOM

Autor Milica Mrvaljević Izvor MINA

Ženski rukometni klub Budućnost Bemaks i Rukometni klub Sombothelj iz Mađarske postigli su danas dogovor o saradnji, a ugovor kojim su precizirani detalji potpisali su predsjednici Ivan Ubović i Zoltan Podor.

Izvor: MONDO/Anastasija Đonović

Saopšteno je da će dvije strane sarađivati na planu razmjene igračica i članova stručnih štabova, zajednički planirati pripreme i prijateljske utakmice, kao i raditi na promociji edukacije i stručnog usavršavanja.

"Ugovor će biti na snazi od avgusta do kraja juna naredne godine, što znači da će u narednoj, sezoni 2024/25, Budućnost i Sombothelj organizovati zajednički rad u svim uzrasnim kategorijama i to kroz pripreme i prijateljske utakmice u Podgorici i Mađarskoj", saopšteno je iz podgoričkog rukometnog kluba.

Navodi se da ugovor predstavlja novu potvrdu spremnosti Budućnosti da sarađuje sa drugim klubovima.

"To se naročito odnosi na mađarske klubove, sa kojima naš klub u dužem vremenskom periodu ostvaruje odličnu saradnju, što će vjerujemo, biti slučaj i u narednom periodu, kako sa klubovima iz te, tako i drugih evropskih država", piše u saopštenju.

Saopšteno je da ugovor sa Sombotheljom, koji će naredne sezone igrati u elitnom rangu mađarskog prvenstva, potvrđuje želju nove uprave kluba da stvori preduslove da mlade i talentovane igračice mogu da stiču međunarodno iskustvo i razvijaju se na pravi način.