Vaterpolu

SRBIJA SEDMA U EVROPI U VATERPOLU

Autor Mladen Šolak

"Delfini" završili učešće u Hrvatskoj

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije završila je Evropsko prvenstvo u vaterpolu pobjedom protiv Rumunije 18:7 u utakmici za sedmo mjesto. "Delfini" su tako napravili neveliki napredak za dva mjesta u odnosu na prošlo Evropsko prvenstvo, kada su 2022. takođe u Hrvatskoj bili tek deveti. S obzirom na kalendar i na to da u februaru stiže Svjetsko prvenstvo u Dohi i poslednja šansa za plasman na Olimpijske igre u Parizu, neće biti vremena, ni razloga predugo analizirati još jedan kontinentalni turnir na kojem "delfini" nisu igrali u borbi za medalje - treći u nizu. Posle pobjede protiv Rumunije, izabranici selektora Uroša Stevanovića krenuli su Beograd, na nastavak priprema za turnir u Aziji.

Posle pobede protiv Rumunije, izabranici selektora Uroša Stevanovića krenuli su Beograd, na nastavak priprema za turnir u Aziji.

"Zadovoljan sam kako su momci ušli u utakmicu. Za nas to ima značaj jer nam svaki trening, svaki susret znači da bismo rasli. Sigurno je da nismo zadovoljni sedmim mjestom. Moglo je to da bude mnogo bolje. Vidjeli smo stvari na kojima moramo da radimo da bi bili bolji. Nije tu neki preveliki jaz, ali ima još posla, ima rada i nadam se da će sve doći na svoje mesto. Sada imamo 15 dana priprema, Moramo da se maksimalno posvetimo treningu, da se podignemo ne samo da bi obezbijedili olimpijsku vizu već i izborili bolji plasman na svjetskom prvenstvu.''

Srbija – Rumunija 18:7 (5:1, 3:2, 4:1, 6:3)

Bazen Mladost. Sudije: Kolombo (Italija), Burže (Francuska). Igrač više: Srbija 13 (9), Rumunija 4 (2). Peterci: Srbija 1 (1).

  • SRBIJA: Filipović, Mandić 4, S.Rašović 3, Ranđelović, Lazić 4, Radulović 1, Drašović 2, N.Jakšić 1, Vico 1, P.Jakšić, Lukić 1, V. Rašović, Mitrović.
  • RUMUNIJA: Tis,Belenješi, Lutesku 1, Fulea, Vrančeanu 2, Pritesa, Tepelus 1, Nemtu 1, Kolodrovči 1, Đorđesku, Juedan, Vančik 1, Dragusin.