Ostali sportovi

TRAGEDIJA "DELFINA" U HRVATSKOJ! Raduloviću ISPALA LOPTA, oslabljeni Mađari otišli u polufinale!

Autor Ivona Ulićević Izvor Kurir

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Hrvatskoj.

Izvor: Kurir

Posle velike drame desila se prava tragedija i Mađarska je stigla među četiri najbolje selekcije boljim izvođenjem peteraca.


Rezultat posle četiri četvrtine bio je 10:10, a prilikom izvođenja peteraca desila se jedna bizarna situacija - Marko Radulović je u drugoj seriji ispala lopta i na taj način Mađari su stigli do odlučujuće prednosti, a kasnije i pobjede rezultatom 15:14.

Što se samog meča tiče, prva četvrtina protekla je u potpunom egalu. Po tri gola viđena su na obije strane, za Srbiju su pogađali Strahinja Rašović, Jakšić i Mandić, dok je za Mađare dva gola dao Tatrai, a jedan Fekete.

Drama je nastavljena i u drugoj četvrtini koja se završila 2:2. Za Srbiju su pogađali Mandić i Ubović, dok su golove za Mađarsku postigli Fekete i Vendel Vigvari, pa se na poluvrijeme otišlo u egalu - 5:5.

Treću četvrtinu u svoju korist riješili su Mađari rezultatom 4:3, a strelci su bili Jakšić i dva puta Viktor Rašović za Srbiju, a tri puta Vice Vigvari i jednom Tartaj za Mađare.

Potpuni egal nastavljen je i u posljednjoj deonici koja je završena sa 2:1, Strahinja Rašović i Nemanja Vico pogodili su za 10:9, ali je Vice Vigvari izjednačio i otišlo se u peterce.


Kao što smo već naveli, tu se desila bizarna situacija, Raduloviću je ispala lopta, a svi ostali bili su sigurni i Mađarska se plasirala u polufinale. Treba napomenuti i to da su Mađari na ovom meču bili u oslabljenom i podmlađenom sastavu, da je Srbija bila favorit, ali i pored toga nije uspjela da slavi. Mađarska će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Grčka - Hrvatska.