DOBRO JE!

NOVAK IZAŠAO NA TEREN I SVI MU GLEDALI U RUKE

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković bez ikakvih problema sa zglobovima uoči Australijan opena.

Izvor: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković održao je danas prvi trening od dolaska u Melburn, a čim je izašao na teren "Rod Lejver arene" svi su odmah počeli da mu zagledaju ruke, odnosno zglobove. Dobra vijest je da na njima nije bilo nikakvih traka ili bilo kakvog drugog vida zaštite, odnosno povreda koju je zadobio na Junajted kupu je prošlost.

Đoković je bez ikakvih problema odradio današnji trening i time je sigurno umirio navijače koji su imali zebnju od kada se požalio na problem sa zglobovima u Pertu. Tada je "štedio energiju" i nije igrao maksimalno kako je mogao, čak i odustajao od dubla, što je sasvim normalno pošto je Australijan open apsolutni prioritet po njega. To se pokazalo kao dobar potez pošto je samo sedam dana kasnije normalno udarao lopticu. Pogledajte snimak sa treninga:


Za razliku od nekih svojih kolega, Nole nije odmah tražio sparing partnera nego je trenirao sa Čarlijem Gomezom i Goranom Ivaniševićem, što bi naravno moglo da se promijeni u narednim danima kada bude "dizao intenzitet" za predstojeći grend slem na kome napada 11. titulu.

Podsjetimo, žreb za Australijan open je 11. januara, a tuirnir se igra od 14. do 28.