Ostali sportovi

AJKULE SE DANAS SASTAJU SA FRANCUSKOM NA PREMIJERI EVROPSKOG ŠAMPIONATA

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Vaterpolisti Crne Gore sastaće se danas od 17 časova u Dubrovniku sa Francuskom na premijeri Evropskog šampionata.

Izvor: MN Press

“Ajkule” u ovaj meč ulaze kao favoriti, iako je poznato da su Francuzi u posljednjih nekoliko godina napravili iskorak i postali respektabilna reprezentacija.

Ipak, tradicija kaže da Crna Gora dobro prolazi protiv današnjeg rivala – upisao je naš nacionalni tim 19 pobjeda i doživio svega dva poraza.

“Očekuje nas neizvjestan duel. To je selekcija koja je najviše napredovala posljednjih godina. Ušla je u top osam, ali mislim da smo favoriti i da od nas zavisi šta će se dešavati u bazenu”, rekao je centar Vladan Spaić, javlja CdM.

Poslije kraće pauze vratio se golman Dejan Lazović, a od Olimpijskih igara u Tokiju Draško Brguljan odigraće prvi zvanični meč za nacionalni tim.

“Najvažnije je da smo svi zdravi, da smo na Evropsko prvenstvo pošli u kompletnom sastavu i da smo spremni da damo maksimum. Očekujemo iskorak u odnosu na prošlo ljeto – bilo je tada dobrih stvari, mislim da je momenat za više i da ova selekcija to može, jer ima kvalitet”, zaključio je Spaić, piše CdM.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj će se igrati u novom formatu. Osam najboljih timova sa prethodnog prvenstva Starog kontinenta smješteni su u diviziju 1, a ostalih osam su u diviziji 2. Ekipe su podijeljene u dvije grupe sa po četiri reprezentacije.

Prva dva tima iz grupa divizije 1 plasiraće u četvrtfinale, a trećeplasirani i četvrtoplasirani u osmini finala sastaju se sa prva dva tima iz grupa divizije 2.

Na OI u Parizu plasiraće se šampion ili najbolje plasirana reprezentacija poslije Francuske, Grčke i Mađarske (stigla u potpuno izmjenjenom sastavu) koje su već vizirale pasoš za najveću sportsku smotru.