Ostali sportovi

NOVAK IZGUBIO, A OLGA NE IZLAZI NA TEREN! Troicki napravio promjenu pred ključni meč Srbije!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Umjesto Olge Danilović na teren izlazi Natalija Stevanović i neophodno je da pobijedi za Srbiju.

Izvor: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

Novak Đoković nije uspio da donese prvi bod Srbiji protiv Australije. U dva seta poražen je od Aleksa De Minora, a to reprezentaciju Srbije stavlja u veoma tešku poziciju - Srbija bi morala da pobijedi oba naredna meča kako bi se domogla polufinala i ostala u konkurenciji za osvajanje trofeja.

Pored toga, brine i povreda Novaka Đokovića koji je dva puta tokom meča tražio lekarsku pomoć zbog zgloba na desnoj ruci - iste povrede koja ga je mučila juče protiv Češke.

Izvor: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

 Selektor srpskog tima napravio je promjenu - Natalija Stevanović igraće umesto Olge Danilović u meču protiv Australije i to će biti njen debitantski meč na Junajted kupu! Natalija je trenutno 184. teniserka svijeta i u karijeri nema nijednu WTA titulu dok je na ITF nivou po 14 puta osvajala trofej u singlu i dublu. Najbolji rezultat u karijeri joj je učešće u trećem kolu Vimbldona 2023. godine.

Izvor: Profimedia

 Tom prilikom je ostvarila najveću pobjedu karijere trijumfom nad nekadašnjom prvom teniserkom svijeta Karolinom Pliškovom, da bi je kasnije zaustavila druga češka teniserka, Petra Kvitova. Sada će imati novi veoma težak zadatak, pošto je Ajla u ulozi favorita.