PROBLEM

ĐOKOVIĆ ZABRINUO SVE - RIZIKUJE POVREDU ZBOG SRBIJE! Novak tražio pomoć LJEKARA, glavobolja pred Australijan open!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković mučio se protiv Jiržija Lehečke i žalio se na povredu zgloba...

Izvor: Printscreen/Tennis TV

Novak Đoković izašao je na teren kako bi zadržao Srbiju u igri za plasman u četvrtfinale Junajted kupa i tom prilikom rizikuje povredu! Posle izgubljenog drugog seta i velikih problema uspije je da pobijedi Jiržija Lehečku (6:1, 6:7, 6:1), ali ono što nikako ne valja jeste što ima problem sa povredom zgloba desne ruke. Uprkos svemu tome rutinski je dobio prvi set, vodio je sa 3:1 u drugom, bio nadomak izjednačenja pošto je Olga Danilović prije toga poražena od Markete Vondrušove (6:1, 3:6, 6:3). Ali, onda su krenuli novi problemi...

Još tokom zagrijavanja pred početak meča se žalio na taj problem, ukazivana mu je pomoć zbog toga. Onda je i tokom duela tražio pomoć ljekara. Uprkos svemu tome nije htio da odustane, nastavio je da igra. Tražio je i medicinski tajm-aut posle izgubljenog seta i Viktoru Troickom i timu poručio da će "vidjeti kako se ruka osjeća". Bio je veoma nervozan zbog svega toga, vikao je na Troickog i Ivaniševića, ali je našao način da pobijedi. Sledi miks dubl koji odlučuje o tome ko ide dalje, Novak je prijavljen za taj meč, zajedno sa Olgom, mada je realna mogućnost da dođe do promjene oduke.

Junajted kup je takmičenje koje nema ni izbliza istu važnost kao recimo Dejvis kup, pa je mnogima nejasno zašto je Nole odlučio da rizikuje i da igra. Posebno zbog činjenice da Australijan open počinje 14. januara i da tamo juri 25. grend slem trofej, a 11. u Melburnu.

Novaku je najveći problem povreda pravila prilikom servisa. Primera radi u prvom setu imao je samo 65 odsto ubačenog prvog servisa, što je dovoljan pokazatelj problema. Olga je sa druge strane propustila dobru šansu da napravi iznenađenje, pošto je dobila drugi set protiv sedme igračice svijeta, ali je pala u odlučujućem setu.