Ostali sportovi

SPEKTAKULARNA EGZIBICIJA U RIJADU PRIPALA ALKARAZU: Đoković posle VELIKE BROBE izgubio od španskog tenisera

Autor Balša Janković Izvor Kurir

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izgubio je od španskog tenisera Karlosa Alkaraza sa 6:4, 4:6, 4:6 u egzibicionom meču u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: DAZN/Screenshot

Teniski spektakl između dva najbolje tenisera današnjice odigran je na "Bulevar holu", koji je pravljen kao fudbalski stadion na kome može da stane 40.000 ljudi.

I Đoković i Alkaraz priredili su publici u Arabiji fantastičan tenis, te maestralni potezi, kao i nezivjesnost do samog kraja nisu izostali.

Morao je Novak da se pomuči u prvom setu kako bi stigao do preokreta. Rani brejk Alkaraza (0:1) nije uzdrmao prvog tenisera planete koji je strpljivo čekao grešku Španca, a kada je uslijedila serija pogrešnih poteza, napravio je brejk (2:2), a potom i stekao prednost (3:2) koju je držao do kraja seta (6:4).

Početak drugog seta bio je nalik prvom. Opet rani brejk španskog tenisera (0:1), ali ovog puta Novak nije uspio da vrati u igru na vrijeme. Čuvao je Alkaraz svoj servis i stečenu zalihu (2:4), a kako je igra odmicala Đoković nije nalazio rješenje, te je Španac meč uveo u treći set (4:6).

U odlučujućem setu Karlotos u trećem gemu dolazi do brejka (1:2), a u šestom Novak uzvraća (3.3), nakon čega je uslijedila i više nego uzbudljiva završnica. Španski teniser pravi još jedan brejk i to je bio odlučujući momenat posle kojeg Novak više nije mogao da se vrati u igru, te Karlos Alkaraz bio taj koji je podigao trofej na teniskoj egzibiciji u Rijadu.