Ostali sportovi

RUSKINJA VALERIJA KIRDJAŠEVA NOVO POJAČANJE ŽRK BUDUĆNOST BEMAXA

Autor Mirela Ljumić

,,Ženski rukometni klub Budućnost Bemax dobio je treće pojačanje za narednu sezonu – nova igračica plavih je Ruskinja Valerija Kirdjaševa koja stiže iz Rostov Dona", javljeno je iz kluba.

Izvor: ŽRK Budućnost Bemax

Kirdjaševa rođena 28. novembra 2000. godine, igra na poziciji srednjeg beka, a u Rostov je stigla ovog ljeta iz Lade Toljati.

Prošla je sve mlađe reprezentativne selekcije Rusije, a sa nacionalnim timom osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2018, te četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu za igračice do 19 godina u Mađarskoj godinu kasnije.

,,U ruskom prvenstvu ove sezone upisala je 16 nastupa za Rostov i postigla 68 golova", dodaju.

Prethodno su ugovor sa ŽRK Budućnost Bemax za narednu sezonu potpisale dvije crnogorske reprezentativke – Jelena Despotović i Đurđina Jauković.

,,U timu za narednu sezonu će biti još nekoliko crnogorskih reprezentativki – Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, čime dvostruki šampion Evrope potvrđuje da želi da bude temelj nacionalnog tima, osvajača bronzane medalje sa posljednjeg EHF Euro 2022 i sedmog mjesta na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu", kazali su iz kluba.