Ostali sportovi

LAVICE LAKO IZAŠLE NA KRAJ SA SENGALOM, ČETVRT FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA SVE BLIŽE

Autor Anja Rašović

“Lavice” su lako izašle na kraj sa Senegalom 29:21, a šta će im još trebati za plasman u četvrtfinale, znaćemo nakon ostalih mečeva u našoj grupi tokom večeri.

Izvor: Milivoje Đurđić

Afrička selekcija držala se do rezultata 3:3 i 9:6, ali su onda “lavice” serijom 7:0 otišle na dvocifrenu prednost, koju praktično nisu ispuštale do kraja.

Iskoristila je Bojana Popović priliku da sve igračice pošalje na parket, kako bi podijelila minutažu pred utakmicu odluke sa Švedskom, u ponedjeljak.

Po četiri pogotka za Crnu Goru dale su Jelena Despotović, Bobana Klikovac, Dijana Mugoša i Ivana Godeč, dok su po tri puta pogodile Ivona Pavićević i Matea Pletikosić.

Postoji i teorija da se “lavice” protiv Švedske bore za prvo mjesto u grupi, ne isključivo za četvrtfinale.

Za takav epilog potrebno je da Švedska noćas dobije Mađarsku, a Mađarska u ponedjeljak Hrvatsku prije našeg duela sa Skandinavkama.

U našoj grupi od 18 sati igraće Kamerun i Hrvatska, dok je za 20.30 zakazan meč između Mađarske i Švedske.

Tok utakmice:

55. minut – Razigrale su se skoro sve rukometašice, lijep lob Ivane Godeč za 28:17.

50. minut – Gol i Đine Malović sa devet metara za 10 razlike, 25:15.

45. minut – Nema prevelikih uzbuđenja, razlika u kvalitetu je ogromna, a i naše završavaju posao i čuvaju snagu za posljednje kolo. 24:14.

40. minut – Probudila se u nastavku sa dva gola i Ivona Pavićević. Održavaju naše djevojke ubjedljivu prednost, 21:10.

35. minut – Za pet minuta u nastavku samo gol naše Ivone Pavićević. 19:8.

Savršenih pola sata rukometa “lavica” za 18:8 na poluvremenu. Držale su se Senegalke koliko toliko do rezultata 9:6 kada su naše djevojke serijom 7:0 došle do 10 golova prednosti.

Po četiri gola dale su Jelena Despotović, Bobana Klikovac i Dijana Mugoša, sedam odbrana ima Marina Rajčić.

25. minut – Lete “lavice” po terenu, dva brza gola Dijane Mugoše za velikih 16:6. Serija Crne Gore od 7:0!

20. minut – Konstantno raste prednost Crne Gore, razigrala se cijela ekipa u napadu, nakon četvrtog gola Jelene Despotović naše djevojke vode 12:6.

16. minut – Poslije efektnog gola Bobane Klikovac, “lavice” dolaze do maksimalnih plus četiri, 9:5. Zasad raznovrsna igra u napadu naših djevojaka.

10. minut – Izjednačile su Senegalke na 3:3, ali potom dva vezana gola Jelene Despotović za 5:3. Nekoliko odličnih intevencija u međuvremenu je upisala i Marina Rajčić na našem golu.

5. minut – Malo su se naše mučile u uvodna dva minuta, povele su Senegalke preko Keite, a onda su uslijedila tri pogotka naših, Mugoša, Grbić, pa Bulatović za 3:1

Najava utakmice.

Nakon poraza od Hrvatske, crnogorske rukometašice otežale su sebi put ka četvrtfinalu, ali bi danas mogle da naprave veliki korak.

Ukoliko Crna Gora savlada Senegal, bod u meču posljednje runde sa Švedskom biće dovoljan “lavicama” da dođu do nokaut faze.

Postoje i kombinacije po kojima bi izabranice Bojane Popović i sa porazom od Skandinavki prošle dalje, ali će sve biti jasnije, nakon što se večeras završe sve utakmice u grupi.

Crna Gora je favorit protiv Senegala, koji je u grupi iznenadio Hrvatsku, uzeo joj bod, što naš tim tjera na dodatni oprez.