Ostali sportovi

,,LAVICE" IZGUBILE OD HRVATSKE

Autor Milica Nikčević Izvor Vijesti

Rukometašice Crne Gore su izgubile od Hrvatske ekipe rezultatom 26:25.

Izvor: MN Press

Crnogorske rukometašice moraju još dosta da urade da bi se plasirale među osam najboljih na Svjetskom prvenstvu.
"Lavice" su doživjele prvi poraz na SP, bolja je bila Hrvatska 26:25, ali su i dalje u dobroj poziciji kada je u pitanju plasman u nokaut fazu, prenose Vijesti.

Izabranice Bojane Popović nijednom nisu vodile u današnjem meču u dvorani "Skandinavijum" u Geteborgu, često su imale i po tri gola minusa, a početkom drugog poluvremena je bilo i plus pet u korist protivnika (19:14).

Deset minuta Crna Gora u tom periodu nije postigla gol, ali je kasnije bila nadomak preokreta. Imala je šansu da osvoji veliki bod, ali je ona otišla promašajem Itane Grbić dvadesetak sekundi prije kraja.

Naše rukometašice nisu ponovile izdanje u odbrani iz duela sa Mađarskom od prije tri dana, a od sredine prvog dijela su bile i oslabljene kada je zbog povrede morala teren da napusti golmanka Marta Batinović.

Nije se više vraćala u igru nakon što je iznijeta sa terena na poluvremenu i kako stvari stoje za nju je Svjetsko prvenstvo završeno.

Itana Grbić je bila najefikasnija u crnogorskoj selekciji sa pet golova, Jelena Despotović je postigla četiri, a po tri su upisale Tatjana Brnović, Dijana Mugoša, Ivona Pavićević i Matea Pletikosić...

Crna Gora naredni meč igra u subotu - od 15.30 će se sastati sa Senegalom.