Ostali sportovi

UTAKMICA PROTIV BRESTA PRESUDNA ZA ULAZAK U OSMINU FINALA EHF LIGE ŠAMPIONA!

Autor Ivona Ulićević Izvor Vijesti

Posljednji meč za Budućnost Bemax u 2023. godini – Brest će biti protivnik u subotu (18 sati) u „Bemax areni“ u utakmici 8. kola EHF Lige šampiona.

Bojana Popović
Izvor: Profimedia

Meč velikog uloga protiv Bresta, nakon remija u prvom meču u Francuskoj proteklog vikenda – 20:20.

Ukoliko osvoje dva boda, izabranice Bojane Popović napraviće veliki korak ka plasmanu u osminu finala EHF Lige šampiona, jer će se izjednačiti po broju bodova sa rivalom u borbi za šestu poziciju, uz činjenicu da imaju bolji učinak u međusobnim duelima, prenose Vijesti.

“Ako slavimo to znači da se vraćamo u trku za osminu finala. U nekim našim kalkulacijama računale smo na možda šest bodova, a ovako bismo ih imale pet… Moramo da budemo realni, nismo kvalitetne da pobijedimo Odenze, Đer, najveće timove… Ali, vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone da se podignemo i da takvim rivalima možemo da se suprotstavimo”, rekla je Popović i dodala:

“Opasna je utakmica ako pomislimo da je remi u Brestu neki veliki rezultat. Jeste uspjeh za nas poslije svega kroz šta smo prošle, a o čemu više neću da pričam. Dakle, ovo je izazov u koji moramo da uđemo hrabro, kao što smo igrale u Francuskoj. Aimamo potencijal da budemo još hrabrije i bolje na našem terenu, nadam se i uz pomoć navijača, koja nam je itekako potrebna.

Ulaz u “Bemax arenu” je besplatan. I preostala tri meča osmog kola u grupi A igraju se u subotu, a sastaće se Đer – Bitighajm, Debrecin – ĆSM Bukurešt i Odenze – Savehof.