Ostali sportovi

NOVAKOVA POBJEDA IZ BIJESA, ZA PRVO MJESTO I ISTORIJU! Lomio rekete, slomio i Danca - najbolji i u 2023. i ZAUVIJEK!

Novak Đoković pobijedio Danca Holgera Runa u prvom kolu Završnog Mastersa u Torinu, što mu je dovoljno da ostane prvi na ATP listi do kraja sezone.

Izvor: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

Novak Đoković pobijedio je Danca Holgera Runea 2:1 u setovima (7:6, 6:7, 6:3) u prvom kolu Završnog Mastersa u Torinu, u Italiji, čime je ostvario osnovni zadatak zbog kojeg je došao na prestižni turnir - da "ovjeri" prvo mjesto na kraju kalendarske godine. Rekordni osmi put u karijeri, Nole će dočekati Novu godinu kao prvoplasirani, čime je još jednom potvrdio svoju dominaciju i da mu nema ravnog ni u novoj generaciji tenisera, među kojima nisu svi "mladi lavovi", već su neki odavno formirani igrači, svjesni da je najbolji na svijetu onaj koji živi u Beogradu i ima rekordna 24 grend slema.

Holger Rune je trenutno deseti na svijetu, ima 20 godina i uz Karlosa Alkaraza sigurno je jedna od nadolazećih "sila" bijelog sporta. On je preslišao Novaka u taj-brejku drugog seta kao što je malo ko uspio da u toj fazi seta nadigra Đokovića, a onda ipak nije uspio da se odupre snažnim ofanzivama favorita u trećem setu.