Snažan rival

NOVAK ČEKAO DO 1 UJUTRU, PA DOBIO PAKLENOG RIVALA: Andrej ga je pobijedio usred Beograda, sad hoće i u Parizu!

Autor Nikola Lalović

U polufinalu mastersa u Parizu Novak Đoković će igrati sa Andrejom Rubljovom.

Izvor: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Nisu najsrećniji termini na mastersu u Parizu, pa se tako poslednji mečevi dana završavaju posle ponoći. Tako je bilo i sa duelom Andreja Rubljova i Aleksisa De Minora u četvrtfinalu muškog singla. Na kraju je Novak Đoković saznao svog protivnika u polufinalu tek nešto nakon 1 časa posle ponoći. 

Tada je Rus uspio da slomi otpor rivala i savlada nezgodnog Australijanca 4:6, 6:3, 6:1 i tako zakaže šesti njihov duel. Do sada je na pet mečeva Novak četiri puta pobijedio, ali se tog poraza itekako sjeća. 

Prvi put su se sreli na završnom turniru sezone 2021. godine kada je Novak bio bolji 6:3, 6:2, a onda je u finalu Serbia Opena 2022. godine Rubljev pobijedio 6:2, 6:7, 6:0. Nakon šoka u rodnom gradu Đoković je pobjeđivao još jednom na završnom turniru sezone, a onda i u četvrtfinalima Australijan opena i Vimbldona prošle godine.

Sada će njihov meč biti drugi duel dana u muškom singlu pošto će se u prvom polufinalu sastati Stefanos Cicipas i Grigor DImitrov, a trebalo bi da Đokovićev meč počne oko 17 časova. U svom meču četvrfinala je posle tri seta Novak savladao Holgera Runea.