Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ MU SPUSTIO SLUŠALICU, A SAD IDE BAŠ NA NJEGA! Nole naletio na klinca koji ga je PROVOCIRAO!

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković saznao žreb za Masters u hali Bersi.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković saznao je žreb na Mastersu u Parizu i put ka tituli! S obzirom na to da je prvi nosilac, Novak će preskočiti prvo kolo i potpuno je razdvojen od drugog nosioca, Karlosa Alkaraza, koji je na suprotnom kraju žreba i moći će da se sretnu tek u finalu. Naravno, pod uslovom da se Španac i svjetski "Broj dva" potpuno oporavio od povrede zbog koje je prethodnih nedelja mirovao i nije igrao.

Prvi Đokovićev protivnik biće naš Miomir Kecmanović ili Argentinac Tomas Martin Ečeveri. U sledećem kolu mogao bi da se sretne sa Amerikancem Benom Šeltonom, koga je glatko pobjedio na US Openu, a onda ga "spustio" proslavom pobjede - "spuštanjem telefonske slušalice". Na taj način on je vjerovatno poslao poruku mladom teniseru da bi trebalo da poštuje rivale, mada je bilo i onih koji su podsjetili da ga je Amerikanac provocirao. U svakom slučaju, u Parizu bismo mogli da gledamo njihov prvi duel od tog meča. Doduše, Šelton će u prvom kolu igrati protiv Španca Alehandra Davidovič Fokine, a u drugom možda protiv Amerikanca Kristofera Jubenksa.

Vratimo se Novaku, koga bi na trećoj prepreci u Parizu, u četvrtfinalu, mogli da sačekaju šesti nosilac, Danac Holger Rune ili deveti nosilac, Amerikanac Tejlof Fric. U eventualnoj borbi za plasman u finale, Novakov protivnik će svakako biti jak rival - najvjerovatnije Janik Siner (4), Andrej Rubljov (5), Tomi Pol (12), Aleks De Minor (13)...

Sa druge strane žreba, na Alkarazovom putu stoje "teškaši" poput Danila Medvedeva, Kaspera Ruda, Stefanosa Cicipasa, Aleksandra Zvereva, Huberta Hurkača... Turnir počinje u ponedeljak, trajaće nedelju dana i sigurno će biti pravi spektakl u Bersiju.

Aktuelni šampion u glavnom gradu Francuske je Holger Rune, dok je Novak šestostruki osvajač i jedini koji je uspješno branio titulu u Parizu, od 2013. do 2015. godine. Prvi put je podizao pehar sada davne 2009, a posle niza od tri "vezane" titule bio je šampion i 2019. i 2021.

BONUS VIDEO: