Ostali sportovi

20 DANA PRED BORBU DECENIJE JAVIO - NE MOGU! Stipe Miočić se OPET neće boriti za titulu

Autor Milutin Vujičić

Otkazana je najišćekivanija borba decenije u MMA.

Izvor: Profimedia/ZUMA Press

Tri nedelje prije jednog od najiščekivanijih mečeva u istoriji UFC organizacije stižu užasne vijesti. Borba za titulu prvaka teške kategorije između Stipa Miočića i Džona Džounsa je otkazana. Preciznije, ona se neće održati 11. novembra kako je bilo ranije zakazano, ali se svi nadaju da ćemo dobiti novi termin.

Kada će to biti teško je reći pošto je prvi čovek UFC-a Dena Vajt na svom Instagramu objavio da se borba otkazuje zbog povrede Džounsa. On je doživeo težu povredu na jučerašnjem treningu, kada je tokom rvanja povrijedio tetivu ramena i nije u mogućnosti da se bori protiv Miočića. Očekuje se da će morati na operaciju, a oporavak bi mogao da potraje čak osam meseci, što je veoma duga pauza za borilački sport.

S obzirom da Miočić ima 41 godinu, a Džouns 36, čini se da je ovo bio idealan trenutak da gledamo njihovu borbu, ali nepredviđene okolnosti su uticale da Amerikanac hrvatskih korena ostane bez rivala. Na taj način prve zveijzde 295 priredbe UFC-a biće Jiri Prohaska i Aleks Pereira, dok će se Sergej Pavlovič i Tom Aspinal boriti za titulu u teškoj kategoriji.