Ostali sportovi

BRAVO! CRNA GORA OSVOJILA ZLATO NA SVJETSKOM PRVENSTVU U PLESU

Autor Mirela Ljumić

Ove sedmice (od 23. do 28. oktobra) u gradu Kielce u Poljskoj, održava se IDO WORLD Hip Hop, Popping, Hip Hop Battle and Breaking Championships.

Izvor: PSCG

Od desetak takmičara iz 3 plesna kluba iz Crne Gore koji su otputovali da predstavljaju Crnu Goru,  danas je Sofija Burić u plesnoj disciplini hip hop solo (uzrasna kategorija do 12 godina) osvojila prvo mjesto u konkurenciji od 241 hip hop plesača.

Iako su nas takmičari u protekle dvije godine obradovali više puta sa brojnim medaljama i sjajnim rezultatima sa svjetskih i evropskih takmičenja, za zlato koje je danas osvojeno možemo reći da je kruna dosadašnjih uspjeha naših plesača, koji hrabro predstavljaju boje naše zastave na prestižnim takmičenjima. 

Sofiji Burić koja dolazi iz Plesnog kluba "Royal" iz Nikšića i njenim trenerima, Nikolini Adžić i Milošu Adžiću, Plesni savez Crne Gore upućuje iskrene čestitke.

Osim Sofije u spomenutoj konkurenciji imamo još dva sjajna plasmana :
9. mjesto osvojila je Vladana Kostić, i
12. mjesto Staša Kostić. 

Na ovom prestižnom takmičenju učestvuju 33 zemlje svijeta, sa 3 kontinenta. 

Izvor: PSCG

Danas smo zlatni, a da li ćemo i u nastavku takmičenja osvojiti još neku medalju, ostaje da isčekujemo. Navijamo za naše takmičare iz plesnih klubova “Diamond” I “Habanera”, koji se predstavljaju u
nastavku takmičenja. 

,,Jos jedna informacija koju želimo posebno istaći je pridruživanje Plesnog saveza Crne Gore krovnoj instituciji sporta u Crnoj Gori - Crnogorskom olimpijskom komitetu, čime je ples uvršten u porodicu olimpijskih sportova", naveli su iz Plesnog saveza. 

Tim povodom Plesni savez Crne Gore je obećao mnogo budućih šampiona.