Ostali sportovi

POPOVIĆ PRED KVALIFIKACIJE ZA EP: SPREMEMO SE ZA ONO ŠTO SLIJEDI ZA MJESEC!

Autor Mirela Ljumić

Selektorka Popović pred meč sa Turskom koji će se održati u srijedu u SC Morača. Ulaz je slobodan!

Bojana Popović
Izvor: Profimedia

“Svaka reprezentacija na svijetu igra, svi trče i svi mogu da iznenade. Ne bih nikog potcjenjivala i na taj način pričala o Turskoj i Bugarskoj. Treba da dokažemo na terenu da bi rekli da je neko slabiji od nas. Ne pobjeđujemo unaprijed, već maksimalno se pripremamo za utakmice da upišemo dvije pobjede”, rekla je selektorka Bojana Popović.

Đurđine Jauković je ispala iz igre zbog teške povrede, a Jovanka Radičević je završila sa rukometom.

“Toga smo bili svjesni još poslije Evropskog prvenstva. Spremali smo se za to. Svi mladi igrači dobiće šansu na utakmicama koje slijede. Pravi se mala smjena generacija na nekim pozicijama, sada će i umjesto Đine neko dobiti šansu da se dokaže na pozicije lijevog beka”, izjavila je Popović.

“Lavice” su se okupile u ponedjeljak, selektorka može da računa na 20 igračica.

“Kada pričamo o ciljevima, uvijek naglasim da ih možemo imati kad pođemo na prvenstvo zdravi i kompletni, jer Crna Gora nema bazu – stotinu puta smo to pomenuli. Svaka igračica je važna i ona najmlađa, a da ne pričamo o važnosti Đine Jauković. Jeste tužno. Punu podršku dajemo Đini. Ona će se oporaviti, znamo da je profesionalac, veliki radnik i ne sumnjam da će se vratiti bolja i jača. Mi ostajemo sa tim šta imamo. Ekipa će kroz kvalifikacije da se podiže za ono što slijedi za mjesec. Samo da svi ostanu zdravi i fokusirani, to nam je najbitnije – da svaka karika bude spremna pred Svjetsko prvenstvo”, ističe legendarna rukometašica.

Možda ce vas zanimati