Ostali sportovi

DIVLJAO I LOMIO REKET - POSLE OVOGA VIŠE NE MOŽE NIŠTA NOVAKU!

Autor Nikola Lalović

Danil Medvedev je izgubio već u trećem kolu turnira u Šangaju i sada je bez šansi da stigne Novaka Đokovića na ATP listi!

Izvor: Twitter/TheTennisLetter/printscreen

Samo Karlos Alkaraz, jedino on sada može da stigne Novaka Đokovića na prvom mjestu ATP liste pošto je Danil Medvedev ispao u trećem kolu turnira u Šangaju. Njega je savladao mladi Amerikanac Sebastijan Korda 7:6, 6:2. 

Meč je prelomljen u finišu prvog seta kada je posle velike borbe u taj-brejku Korda uspio da dobije sa 10:8. Medvedev je tu pobjesneo, polomio reket, izgubio živce i povratka nije bilo. Lagano mu je Korda uzeo brejk u drugom setu i prošao dalje. 

Na meču je bio i Karlos Alkaraz, prvi nosilac ovog turnira koji je očekivao da će sa Rusom morati da se sastane u finalu, ali od toga neće biti ništa, Mladi Španac u trećem kolu igra sa Danijelom Evansom iz Velike Britanije i preti Novaku Đokoviću. 

Što se tiče Medvedeva, on je trenutno na 7.355 bodova, skoro 4.000 poena manje od Novaka i nema šanse da se u skorije vrijeme vrati na vrh. Sa druge strane Alkaraz bi pobjedom u Šangaju mogao na 9.715 poena, što bi ga dovelo na manje od 1.500 poena razlike u odnosu na Novaka. Vodiće se velika bitka za prvo mjesto do kraja godine, ali samo u dvoje!