Ostali sportovi

MEDVEDEV OPET KRITIKUJE - OVO JE SMIJEŠNO! Ni pobjeda nije smirila ljutog tenisera, stao uz Alkaraza

Autor Marina Periškić

Danil Medvedev ni posle pobede nije bio zadovoljan, a sada su mu smetale loptice za igru.

Izvor: Profimedia

Treći reket svijeta Danil Medvedev na turniru u Pekingu savladao je Francuza Iga Umbera u četvrtfinalu turnira (6:4, 3:6, 6:1), ali je bio vidno iznerviran tokom čitavog duela. Razlog nezadovoljstva Rusa bile su loptice za igru, pa je teniser odlučio nakon meča da se javno obrati organizatorima turnira.

"Čitav meč je bio pun uspona i padova. Ove loptice na tvrdoj podlozi su smiješne. U trećem setu sam ostao bez servisa i pobijedio sam 6:1. To nije normalno, ali ovako igramo čitave godine. Tako da okej", rekao je Medvedev u izjavi posle meča. Rus nije prvi koji se požalio na uslove u Kini, teže loptice koje se koristi u mečevima uzrok su mnogo povreda i dužih duela jer teniseri ne uspiju da realizuju viner udarac.

Karlos Alkaraz stao je na stranu Medvedeva pa je tako i on iskritikovao uslove turnira, rekavši da loptice omekšaju nakon nekoliko udaraca. "Primijetio sam promjenu od prvog treninga ovdje u Pekingu. Teško je, ali teniser moraju da se naviknu. Loptice mijenjaju na svakom turniru ili na skoro svakom su drugačije loptice. Moramo se navići. Drugačiji je osjećaj kada dolaziš na turnir i pitaš se, kakve će biti loptice? Mislim da je to pitanje koje sebi postavlja svaki igrač. Ovdje u Kini, posle gem ili dva se promijene, postanu drugačije", izjavio je prethodno Alkaraz.

Medvedev sada ima osam pobjeda u nizu na turniru u Kini, čiji trofej je digao 2019. kada je u dva seta (6:4, 6:1) savladao Njemca Aleksandera Zvereva. Rival Medvedeva u borbi za finale će mu biti bolji iz duela Nikolasa Đarija i Aleksandera Zvereva.

BONUS VIDEO:

Medvedev o Đokoviću
Izvor: YouTube/Tennis Conference