Ostali sportovi

SELEKTOR GOJKOVIĆ: GRUPA IZUZETNO JAKA! CILJ OLIMPIJADA!

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati sa selekcijama Španije, Francuske i Hrvatske

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Prvi put će se igrati u ovakvom sistemu, a nije bilo velikih mogućnosti. Iz tog trećeg šešira dobili smo lakšeg protivnika, jer je Francuska malo slabija od Grčke. Grupa je izuzetno jaka, a ukrštamo sa grupom koja je jača od nas. Tražićemo naše šanse. Želimo da se na Evropskom prvenstvu borimo za Svjetsko i da tražimo vizu za Olimpijske igre“, rekao je Gojković nakon žrijeba.

Plasman na Olimpijske igre u Parizu obezbijediće šampion Evrope. Ako titulu osvoje Mađarska, Grčka ili Francuska - koje već imaju olimpijsku vizu - sljedeća najbolje plasirana selekcija naći će se u Parizu.

Grupa u kojoj je Crna Gora se u osmini finala ukršta sa timovima iz grupe A divizije B, gdje je smještena Srbija. Osim Srbije u grupi su još Njemačka,Izrael i Malta.

Osam najboljih timova čine Diviziju 1, a ostalih osam Diviziju 2, a selekcije iz obje divizije su podijeljene u dvije grupe sa po četiri reprezentacije.

Prva dva tima iz grupa Divizije 1 plasiraće u četvrtfinale, dok se trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi u osmini finala sastaju sa prva dva tima iz grupa Divizije 2.