IN MEMORIAM!

PREMINULA SPORTISTKINJA ALEKSANDRA (31)! Stradala u jezivom sudaru, kamion naleteo na nju i sina

Autor Milutin Vujičić

Iz Kanade stižu strašne vesti jer je Aleksandra Pol (31), reprezentativka ove zemlje u umetničkom klizanju, preminula u saobraćajnoj nesreći.

Izvor: YouTube/SkateCanada PatinageCanada

Kanadska takmičarka u umetničkom klizanju Aleksandra Pol (31) poginula je u saobraćajnoj nesreći u Ontariju, prenosi ESPN. Aleksandra je stradala u jezivom sudaru kada je kamion udario u šest vozila koja se u tom trenutku nisu kretala nego su bila u koloni.

Nažalost, Aleksandra je poginula na licu mesta, dok je sa njom u tom trenutku bio i njen jednogodišnji sin. Prebačen je u bolnicu i za sada nije poznato u kakvom je stanju, ni kakve je povrede zadobio. Aleksandra se porodila prošle godine i dečaka je dobila sa svojim dugogodišnjim partnerom u umetničkom klizanju Mičelom Islamom. Takođe, u jezivom sudaru su povređene još tri osobe, dva muškarca i žena i prebačeni su u bolnicu.

"Sa velikim bolom u srcu obaveštavamo vas o iznenadnoj smrti naše cenjene Aleksandre Pol", poručili su iz "Skejt Kanade", Saveza pod čijim okriljem se Aleksandra takmičila. "Njenu posvećenost pratila je samo njena ljubaznost zbog koje su je voleli kolege sportisti, treneri i navijači", navodi se.

Aleksandra Pol je osvojila srebro na Svetskom prvenstvu u umetničkom klizanju za juniore 2010. godine i veliki broj medalja predstavljajući svoju zemlju zajedno sa Mičelom. Njih dvoje su bili u paru i na Zimskim olimpijskim igrama 2014. godine u Sočiju, dok se ona povukla iz sporta 2016.

BONUS VIDEO: