Ostali sportovi

3X3 ŽABLJAK 2K23 – SPORTSKI SPEKTAKL U SRCU DURMITORA (FOTO)

Autor Mirela Ljumić

3x3 Montenegro LOB Tour 2K23  organizovao je dvodnevni basket događaj na Žabljaku, gradu u srcu Durmitora, prepunom turista i ljubitelja sporta!

Izvor: 3x3 Montenegro

Prvog dana u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom  održana je COK 3x3 liga za djecu na kojoj je nastupilo pet ekipa, koje su činile djeca od 10-14.

Prvo mjesto pripalo je ekipi ”Gorštak” koju čine: Luka Grdinić, Luka Bulatović, Marko Trebješanin i Ilija Radulović.

Drugo mjesto osvojili su dječaci iz ekipe “Durmitor Žabljak” u sastavu: Ivan Stijepović, Petar Žugić, Mihajlo Vojinović i Luka Cicović.

Treće mjesto na dječijem turniru pripalo je “Plavim orlovima”: Nikola Janković, Viktor Golubović, Ivan Janković i Igor Janković.

Nakon turnira za djecu organizovan je kvalifikacioni turnir na kojem su nastupile osam  ekipa, a plasman u glavnu fazu ostvarile su ekipe “TOMAŠEVO” u sastavu: Mihailo Bošković, Miroslav Glušević, Ivan Jeknić i Vuk Velimirović, kao i ekipa “DŽOKERI” čiji sastav su činili: Vailije Cupara, Miloš Miranović, Nikola Veljović i Boško Vojinović.

 U nedjelju 20. avgusta 10 ekipa koje su bile najbolje plasirane po FIBA rankingu i finalisti kvalifikacionog turnira održanog dan ranije, priredile su pravi sportski spektakl.

Nakon grupne faze i eliminacionih mečeva u finalu su se sastale ekipe DANGEROUS MERIDIANBET i KODIO ZABJELO. Osvajači prvog 3x3 Montenegro turnira održanog na Žabljaku bili su DANGEROUS MERIDIANBET u sastavu: Aleksandar Bogojević, Bogdan Cebalović, Marko Koljević i Petar Dragović, a novčana nagrada za prvo mjesto iznosi 1000 eura. Ekipa KODIO ZABJELO čiji sastav čine: Pavle Jovićević, Vaso Popović, Milovan Skendžić i Aleksa Vujadinović osvojila je drugo mjesto i nagradu u iznosu od 400 eura.

Nagradu u vrijednosti od 50 eura za najbolje zakucavanje na turniru osvojio je Pavle Jovićević, dok je nagradu iste vrijednosti za šutiranje trojki osvojio Luka Vukićević, a takmičari su od kompanije LOB dobili i dvije nagrade – po 50 eura free bet-ova.

Turneja 3x3 Montenegro Lob Tour 2k23 se nastavlja i basket 2. i 3. septembra stiže u Nikšić, a prijave će ubrzo biti otvorene!

Možda ce vas zanimati