Ostali sportovi

SPEKTAKL - PENALI ODLUČILI PRVAKA SVIJETA: Mađari šampioni svijeta nakon 10 godina

Autor Nikola Lalović

Vaterpolisti Mađarske osvojili su titulu prvaka svijeta.

Izvor: Profimedia

Kakvo smo finale Svjetskog prvenstva u vaterpolu gledali! Mađari i Grci su tek posle peteraca znali ko je šampion svijeta. Nakon regularnog dijela bilo je 10:10, a onda je posle izvođenja penala Mađarska pobijedila sa 4:3! Na kraju je na semaforu stajalo Mađarska - Grčka 14:13 (4:2, 1:2, 2:3, 3:3, 4:3). 

Na kraju je golman Mađarske Soma Vogel bio heroj ove pobjede pošto je odbranio čak četiri peterca u seriji penala, a nakon što je odbranio udarce Janisa Funtulisa, Konstantinosa Juvecisa i Stilijanosa Argiropulosa kada je na ruci imao loptu Aleksandrosa Papanastasijua bilo je gotovo!

Povela je Mađarska na početku i djelovalo je da nema šta da traži grćki tim na ovom meču, ali uspjeli su "heleni" da se vrate. Malo po malo, ušli su u poslednju četvrtinu u egalu, a onda su se obije ekipe raspucale. Ipak i u poslednjih osam minuta bilo je neriješeno i moralo je da se ode na liniju pet metara gde je golman Ferencvaroša dodao četiri odbrane na svojim osam koje je ostvario u igri i tako je donio veliko zlato svom timu. 

BONUS VIDEO: 

Pročitajte i ovo: