DRAMA!

SRBIJA SAZNALA RIVALA U BORBI ZA BRONZU! U poslednjoj sekundi "spriječen" vaterpolo klasik

Autor Milutin Vujičić

Mađarska se plasirala u finale Svetskog prvenstva i tako će Srbija u subotu protiv Španije igrati za bronzu.

Izvor: RTS/Screenshot

Vaterpolo reprezentacija Srbije će u subotu od 6 ujutru igrati protiv Španije za bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Fukuoki. To je odlučeno nakon dramatičnog drugog polufinala u kome je Mađarska savladala Španiju 12:11 (3:3, 1:3, 3:2, 5:3) golom praktično u poslednjoj sekundi "ispod ruke".

Mađari su tako "izbjegli meč" sa Srbijom, za klasik evropskog vaterpola, ali ćemo zato gledati drugi između Srbije i Španije, drugi put na turniru. U prvom susretu u grupnoj fazi Španija je gotovo rutinski savladala Srbiju 16:14, iako to rezultat ne govori. Imali su Španci prednost i od četiri-pet golova, ali su se na kraju opustili i dozvolili da se prednost istopi, tako da će i u meču za bronzu biti veliki favoriti protiv Srbije.

Ostaje da vidimo da li će biti i dovoljno motivisani pošto je Španija željela finale, bila je veliki favorit protiv selekcije Mađarske, a istovremeno bronza ne donosi plasman na Olimpijske igre. Zbog toga neće biti iznenađenje ako budu malo rezervisaniji i utučeni jer poraz ipak nije toliko očekivan, dok Srbija mora da se podigne poslije loše partije protiv Grčke (13:7).

BONUS VIDEO: