Ostali sportovi

3X3 BIJELO POLJE 2K23 – SJAJAN BASKET NA NOVOJ LOKACIJI

Autor Mirela Ljumić

3x3 Montenegro LOB Tour 2K23 organizovao je sa dvodnevni basket događaj koji je minulog vikenda održan na novoj sportskoj lokaciji u Bijelom Polju – Patkova otoka.

Izvor: Bucko

Prvog dana u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom održana je COK 3x3 liga za djecu na kojoj je nastupilo četrnaet ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa E-Roma u sastavu: Milovan Milić, Ognjen Jokić, Matija Furundžić i Stefan Šebek.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Black Mamba koju čine: Pavle Knežević, Andrija Krunić, Luka Spanjević i Dušan Femić.

Trećeplasirana ekipa na turniru bila je Boston, koju su predstavljali: Đorđe Drobnjak, Omer Gušmirović, Pavle Šebek i Nikša Dragićević. Na premijernom turniru 3X3 Bijelo Polje 2k23 bilo je prijavljeno 17 ekipa, prvog dana osam ekipa igralo je kvalifikacije, a finalisti su bili ekipe PG TEHNOCOLOR i JOKER, čime su obezbijedili mjesto u glavnoj fazi turnira.

U nedjelju 23. jula u Bijelom Polju smo gledali odličan sport, 10 ekipa koje su bile najbolje plasirane po FIBA rankingu i finalisti kvalifikacionog turnira održanog dan ranije borile su se za prvo mjesto. Nakon grupne faze i eliminacionih mečeva u finalu su se sastale ekipe DANGEROUS MERIDIANBET i TERMOSISTEM. Ekipa DANGEROUS MERIDIANBET čiji sastav čine: Aleksandar Bogojević, Bogdan Cebalović, Petar Dragović i Marko Koljević osvojila je prvo mjesto i nagradu u iznosu od 1000 eura, dok je drugoplasirana ekipa, TERMOSISTEM koja je nastupila u sastavu: Dejan Džaković, Dejan Posuka, Dražen Otašević i Goran

Posuka osvojila drugo mjesto i nagradu u iznosu od 400 eura.

Nagradu u vrijednosti od 50 eura za najbolje zakucavanje na turniru osvojio je Marko Anđelić iz ekipe ZABJELO KODIO. 

Pobjednik takmičenja za djecu od 10-15 godina u šutiranju trojki bio je Pavle Šebek. Turneja 3x3 Montenegro Lob Tour 2k23 se nastavlja i basket već idućeg vikenda 29.-30. stiže u Pljevlja, a zainteresovane ekipe mogu se prijavi putem linka a prijave su otvorene i za djevojke.

Prvog vikenda u avgustu 5.-6. teren selimo u Mojkovac, a prijave za turnir će uskoro biti otvorene!

Možda ce vas zanimati