Ostali sportovi

NADAL SE OGLASIO 10 MINUTA POSLE MEČA! Dok je Đoković plakao na terenu, Španac je ovo napisao!

Autor Mladen Šolak

Evo šta je Rafael Nadal objavio čim je Alkaraz pobijedio!

Izvor: FoNet/AP/Alberto Pezzali

Rafael Nadal čestitao je Karlosu Alkarazu trijumf u finalu Vimbldona protiv Novaka Đokovića. Uradio je to samo nekoliko minuta nakon što je njegov zemljak prekinuo dominaciju srpskog tenisera u Londonu otprilike istovremeno dok su na terenu držani govori, tokom kojeg je Novak zaplakao.

"Karlose, čestitam. Danas si nam pružio ogromnu radost i sigurno je i pionir našeg španskog tenisa, Manolo Santana, takođe navijao, gdje god da je. Šaljem ti snažan zagrljaj i uživaj u trenutku, šampione!", napisao je Nadal na društvenim mrežama.

Rafa je u čestitki pomenuo i legendarnog španskog tenisera Manola Santanu (1938-2021), koji je 1966. osvojio Vimbldon i bio nacionalni heroj svoje zemlje. Poput njega, Nadal je takođe podizao trofej u Ol-Ingland klubu dva puta, 2008. i 2010.

Dok Karlos Alkaraz slavi svoj drugi grend slem trofej, Rafa je na pauzi "na neodređeno", jer je tokom proljeća saopštio da neće trenirati dok ne prođu bolovi. A kada i ako se to dogodi, pokušaće da se vrati na teren i da odigra sledeću sezonu, koja će mu biti oproštajna. On je ove sezone nastupao samo tokom zime i posle Australijan opena nije uspeo da se izbori protiv povrede koja mu stvara ogromne probleme.