Ostali sportovi

MLADE AJKULE PREKO PETERACA DO FINALA!

Autor Anja Rašović

Naša mlada vaterpolo reprezentacija napravila je još jedan fenomenalan rezultat plasiravši se u finale Evropskog prvenstva!

Izvor: MONDO

Vukanićevi izabranici su nakon peteraca (4:1) savladali Grčku, a regularni dio je završen rezultatom 11:11.

Crna Gora će u borbi za zlato sjutra od 20 i 30 igrati protiv Mađarske, od koje je bila bolja na startu prvenstva 11:8. Mađarska je do finala došla pobjedom nad Srbijom 11:6.

Grčka je mnogo bolje počela meč, povela je 3:0 i 4:1, zatim i 6:2 tri minuta prije kraja druge četvrtine.
Izgledalo je da mlade “ajkule” ne mogu do finala.

Međutim, gol Danila Savovića 24 sekunde do kraja poluvremena bio je uvod u briljantni treći period, u kome je naš tim postigao četiri, a nije primio nijedan gol, pa je serijom 5:0 došao do vođstva 7:6 uoči posljednjih osam minuta.

Golom sjajnog Stefana Vraneša u prvom napadu posljednje četvrtine serija golova je nastavljena, Crna Gora je došla i do dva gola prednosti (8:6).

Grci su prekinuli su niz i smanjili na 8:7, imali i peterac za izjednačenje, ali je golman Marko Pejović zaustavio šut Angelopulosa, da bi Andrej Durutović u narednom napadu ponovo donio plus dva 9:7.

Naš tim je imao i vođstvo 10:8, ali Grci nisu ni pomišljali da odustanu. Stigli su do 10:10, pa 11:11, imali i napad 40-ak sekundi prije kraja. Pejović je zaustavio još jedan šut, a nakon tajm-auta “ajkule” dobile 13 sekundi za pobjedu. Nisu iskoristile napad, peterci su odlučivali...

Andrej Durutović, Danilo Roganović, Danilo Vraneš i Stefan Kruta bili su precizni sa pet metara, dok je Marko Pejović odbranio udarac Sarosa u prvoj seriji, a Angelopulos promašio gol, pa su “ajkule” proslavile veliku pobjedu i osigurano evropsko srebro.

Stefan Vraneš je postigao četiri gola, Andrej Durutović tri, Marko Milinić, Danilo Roganović i Stefan Kruta po dva, Đorđe Koprivica i Danilo Savović po jedan.