Problemi

FRKA U LIGI ŠAMPIONA - ZVEZDA TIMA SE JAVNO POBUNILA: Situacija je BRUTALNA, para nema!

Autor Nikola Lalović

Ono o čemu se samo nagađalo, sada je potvrđeno. Sander Sagosen je rekao da je Kolštad zaista u velikim finansijskim problemima.

Izvor: Profimedia

Nastavlja se drama u novom učesniku Lige šampiona. Norveški Kolštad iz Trondhajma uzeo je titulu u domaćem prvenstvu Urošu Borzašu i Elverumu, zatim je ozvaničio dolazak Sandera Sagosena, Gorana Johansena i Magnusa Abelvika, a onda su krenuli problemi. 

Prvo se samo spekulisalo da je Kolštad u velikim finansijskim problemima i da je uprava tražila igračima da se odreknu 30 odsto od plate za narednu i 20 odsto plate za sezonu 2024/25, a sada je to potvrdio upravo Sander Sagosen. Sjajni srednji bek se oglasio i istakao da ipak vjeruje u projekat kome se zarekao na vjernost, pa deluje da će ekipa ipak ostati na okupu. 

"Naravno, ov su brutalne vijesti za sve nas koji smo uključeni. Šteta je što se to dešava. Ja nikada nisam igrao rukomet za novac, stajaću iza ovog projekta i nadam se da će on uspjeti", rekao je Sagosen norveškim medijima. 

Navodno ekipa nije dobila ni bonus za triplu krunu koju je ostvarila pobjedama u prvenstvu, kupu i superkupu Norveške u sezoni 2022/23. Nije isplaćen ni timski bonus, kao ni dodatni bonusi koji su ispregovarani kroz ugovore određenih ključnih igrača poput Tobjorna Bergeruda, Sigvaldija Gudjonsona, Magnusa Guleruda i Janusa Dadija Smarasona.

U sezoni iza nas slične, mada dosta veće, probleme imao je Kjelce. Njima se usred sezone iz kluba povukao najveći sponzor i istavio ih je bez novca. Ipak ekipa je uspela da prvo proda Nedima Remilija i tako "zakrpi" finansije, a onda se ubrzo pojavio i novi sponzor. 

BONUS VIDEO: