Ostali sportovi

ŠOK - RASPADA SE DRIM-TIM IZ LIGE ŠAMPIONA: Doveli najveće zvezde pa ostali bez para, sad ih teraju da smanje plate!

Autor Nikola Lalović

Delovali su kao kandidati za visok plasman, možda i Fajnal for Lige šampiona, ali izgleda da prvo moraju da "zakrpe" svoj budžet kako znaju i umeju.

Izvor: Profimedia

Veliki skandal potresa rukomet, pošto su norveški mediji preneli da je Kolštad pred kolapsom! Klub iz Trondhajma je prošle sezone uzeo titulu Elverumu, a tokom prethodne godine su radili na pravljenu skandinavskog drim tima. Otkako je Kristijan Berge 2021. godine preuzeo klub stigli su Tobjorn Bergerud na golu, Islanđani Janus Dadi Smarason i Sigvaldi Gudjonson, kao i reprezentativci Norveške Magnus Gulerd i Vetle Ek Aga. 

Sada su između dve sezone u Trondhajm došli Sander Sagosen iz Kilan, kao i Magnus Abelvik i Goran Johansen iz Flensburga i očekivalo se da ovaj klub napadne titulu u Ligi šampiona. Međutim, nema se novca za ovakvu timčinu!

Kako prenosi "TV 2" finansijski problemi drmaju ekipu i navodno je klub stavio ultimatum pred igrače da se odreknu 30 odsto plate za narednu sezonu i 20 odsto dogovorenih primanja za sezonu 2024/25. Prvi čovek kluba Josten Sivertsen je odbio da komentariše ove navode. 

Nije retkost da se ovakvi potresi dešavaju u rukometu. Nedavno je prošlo deset godina od gašenja velikog Sijudad Reala, a cele prošle sezone smo gledali dramu Kjelcea koji se borio za finansijski opstanak kada ih je napustio glavni sponzor. Daleko je nova sezona i za sada je sigurno da će Kolštad u nju ući kao član Lige šampiona, ali nije nemoguće da na polusezoni budu primoranid a prodaju nekog od najboljih igrača kako bi opstali, kao što je to učinio Kjelce prošle godine kada su se rastali sa Nedimom Remilijem.