Ne valja...

FRKA! NOVAK JE U OGROMNOM PROBLEMU: Direktni rival i Vimbldon mu UKRALI dan odmora, ovo je SKANDAL!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković će, ukoliko pobijedi, morati tri dana zaredom na teren. A uz to, njegov mnogo mlađi rival već odmara, a on mora da se sprema za meč.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković će i u ponedeljak na teren! Znao je da ga čeka mučenje sa pravilima na Vimbldonu kada mu je javljeno da će igrati treći meč na Centralnom terenu, a onda mu je potencijalni rival u narednom kolu napravio velike probleme!

Mečevi na Centralnom terenu iz nekog razloga počinju od 14:30, a završavaju se već u 23:00 zbog odluke lokalnih vlasti donijete davne 2009. godine. Zbog toga su se svi nadali da će Andrej Rubljov brzo rešiti sve protiv Andreja Bublika, ali on je, kao u inat Novaku, posle prva dva dobijena seta rešio da igra maratonski meč! Savladao je Aleksandra Bublika 7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4 na kraju, a taj meč se završio nešto prije 18 časova u nedelju. Što znači da će u slučaju da Novak pobedi i da to uradi najbrže moguće Rubljov imati dan više odmora od njega pred naredni meč! 

Nije Novaku pomoglo ni to što se nakon meča Rubljova i Bublika i Iga Švjontek mučila sa Belindom Benčić, pa je on tek nešto pre 21 čas po lokalnom vremenu izašao na teren. Sada neće čak biti ni prvi na Centralnom terenu već su ga organizatori stavili da odigra drugi susret. 

Prvo će na teren Brazilka Beatriz Hadad Maja i prošlogodišnja pobjednica Elena Ribakina i to tek od 14:30, a  tek onda na teren izlaze Novak Đoković i Hubert Hurkač. Ono što ne valja je što i duel Hadad Maje i Ribakine "miriše" na dramu, a Brazilka je na Rolan Garosu redovno igrala maratonske mečeve. U svakom slučaju niko se ne nada da bi Nole mogao na teren prije 17 časova, a moglo bi da se desi da on i kasnije krene svoj meč. 

Treba mu još jedan set, ali Hurkač u prva dva seta nije dozvolio nijedan brejk i servirao je fantastično, pa nikoga ne bi iznenadilo da i treći set uđe u taj-brejk ili da Hurkač uspe da napravi probleme Đokoviću i da uzme set. A ukoliko se to desi, Nole bi bio u velikom problemu. Sa 36 godina, u slučaju pobjede nad Hurkačom on će na teren izaći tri dana zaredom - u nedelju i ponedeljak protiv Hurkača, pa u utorak protiv deceniju mlađeg Rubljova. Sve zbog pravila Vimbldona....