Ostali sportovi

SVI ČEKAJU DA ZAIGRA NA VIMBLDONU, A NOVAK MISLI O SRBIJI: Najveći ikada juri još jedan trofej sa reprezentacijom!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković će nastupati za Srbiju u Dejvis kupu!

Izvor: Profimedia

Usred Vimbldona, dok čeka meč trećeg kola turnira sa Stanislasom Vavrinkom Novak Đoković je obradovao navijače u Srbiji. Teniski savez i selektor Viktor Troicki objavili su širi spisak reprezentacije Srbije za finalni turnir Dejvis kupa koji će se igrati u Valensiji u septembru i na njemu se nalazi i najbolji teniser u istoriji. 

Srbija igra u grupi C od 12. do 17. septembra protiv Španije, Češke i Južne Koreje, a ukoliko prođemo grupu otići ćemo na završni turnir u Malagi od 21. do 26. septembra. Tu će se naći osam najboljih teniskih reprezentacija na svijetu, a Viktor Troicki je objavio spisak 

Za put među osam najboljih reprezentacija planete u 2023. godini u Dejvis kupu za Srbiju će se boriti Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Dušan Lajović, Hamad Međedović, Filip Krajinović, Miljan Zekić, Nikola Ćaćić, Ivan Sabanov, Matej Sabanov i Branko Đurić.

Srbija je jedini trofej u Dejvis kupu osvojila 2010. godine, a u kvalifikacijama za finalni turnir u februaru savladali smo Norvešku 4:0. U septembru će se odigrati još tri grupe, a u A grupi su Kanada, Italija Švedska i Čile. u grupi B se sastaju Australija, Velika Britanija, Francuska i Švajcarska. dok u grupi C igraju Hrvatska, SAD, Holandija i Finska. Da bi naš tim prošao u borbu za trofej potrebno je da bude među dvije najbolje ekipe.

BONUS VIDEO: