Neočekivano!

AU, RODŽERE, PA ŠTA TI SE DESILO?! Federer progovorio o Novaku - ovakve riječi Švajcarca NIKO nije očekivao! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Slavni Rodžer Federer komentarisao rezultate Novaka Đokovića i zaprepastio svoje, ali i fanove najboljeg tenisera svih vremena.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Twitter/BastienFachan/printscreen

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena i tu nema dileme, bez obzira da li Rodžer Federer to može ili ne može da "prebaci" preko jezika. Mnogi su Švajcarcu zamjerali što se nakon Rolan Garosa nije oglasio da čestita Srbinu zbog 23 osvojena grend slema, ali ako je trebalo nekoliko nedelja sačekati za ovakve riječi -vrijedjelo je! Rodžer se "otvorio" kao nikada ranije i o Novaku pričao u superlativima!

Slavni teniser koji je već godinu dana i zvanično u penziji gostovao je u jednoj emisiji tokom Vimbldona, a tamo je tema bio i učinak Đokovića na najvećim turnirima. Po rečima Federera, sve što Novak danas radi dobro je za tenisku istoriju, dok od njega očekuje da se u "knjige" upiše i novim osvajanjem Vimbldona!

"On je veliki, veliki favorit. Mislim da je to sjajno za njega. Ja sam imao svoje trenutke. Ta osma titula ovde ili ono kada sam po peti put uzastopno pobijedio, to su bili moji momenti. Ako neko to izjednači ili prestigne, to će biti njihova stvar, njihov trenutak. Sada je sve oko medija i igrača. I mene su tjerali da rušim rekorde, izjednačujem ih, ali kada sednete sa strane i osvrnete se na sve, imate sasvim drugačiju perspektivu, posebno kad niste više u tome. Počnete da se opuštate i samo ste ponosni na svoja dostignuća. Tako da se nadam da će on to uraditi, jer sve što doda, on ustvari dodaje teniskoj istoriji, ide iznas svih. Ide u globalan sport, kao kada je osvojio 23. titulu u Parizu. To je nevjerovatna stvar. Velika je vijest i dobro je za igru. Mislim da je veliki favorit i bio bih iznenađen da ne osvoji ponovo Vimbldon", rekao je Rodžer Federer u izjavi za "CNN" i tako šokirao teniski svet!

Prethodnih godina nismo imali prilike da čujemo ovako srdačne riječi od Švajcarca. Iako je on uglavnom čestitao Đokoviću na svim najvećim uspjesima u kariejri, uvijek se sticao utisak da je "germanski hladan" i da u tim porukama pokušava da održi distancu između sebe i najboljeg srpskog sportiste svih vremena.

Očigledno je ta "brana" pukla kada je Novak Đoković debelo nadmašio sve što je Rodžer uradio u karijeri. Njegov rekord od 20 grend slem titula oborili su i Rafael Nadal i Novak Đoković, koji trenutno ide ka 24. peharu sa četiri najveća turnira. Takođe, Đoković ima još pet koraka ka osmoj tituli na Vimbldonu, čime bi izjednačio rekord nekadašnjeg švajcarskog tenisera na njegovom omiljenom turniru.